Actuele Oud Koper Prijzen van Nederland

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (4 Stemmen)

koperIn Nederland laat het herstel in de huizenmarkt nog op zich wachten in tegenstelling tot de Verenigde Staten. In de VS is de huizenmarkt weer volop in bloei en dat zorgt voor een stijgende koperprijs.

Tot voor de financiële crisis, die begon in 2007, was de huizenmarkt in de VS goed voor 15% van de mondiale vraag naar koper in de wereld. Van 2007 t/m begin dit jaar was de mondiale vraag naar koper in de VS nog maar een magere 9%. Volgens de de commodity analisten van Goldman Sachs zal de vraag naar koper in de VS stijgen met 50% stijgen tot 2016. Dat betekent dat de vraag naar koper i.p.v. 3% per jaar naar 4% per jaar toeneemt. Analisten verwachten over een periode van ongeveer zes maanden een stijging naar 9000 dollar per ton koper tegen 8200 dollar op dit moment.

Over de langere periode ziet Goldman Sachs de prijs van koper echter weer dalen naar 7000 dollar per ton koper door de afnemende bouwsector in China. Niet alleen de afnemende bouwsector in China is een belangrijke factor, maar ook het toenemende aanbod waardoor er in de loop van volgend jaar een overschot zal ontstaan.

Deze website maakt gebruik van cookies bekijk ons cookiebeleid