Actuele Oud Koper Prijzen van Nederland

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (4 Stemmen)

koperVerkopers van koper moeten volgend jaar verplicht een geldig legitimatie tonen aan de oud ijzer en metaal handelaar. De opkopers dienen per transactie een aantal gegevens van de verkopende partij bij te houden. De nieuwe regel is in het leven geroepen door o.a. ProRail, Tennet, Politie en de Metaal Recycling Federatie. Met de nieuwe regel wil men koperdiefstal op voornamelijk het spoor tegengaan. Diefstal van koper op het spoor leidt altijd tot gevaarlijke situaties.

Met de nieuwe maatregel zou het moeilijker moeten zijn om gestolen koper te verkopen. Diefstal zou zo minder aantrekkelijk moeten worden. Ook zal de registratie van persoonsgegevens zal helpen bij het opsporen van koperdieven. Er bestaat al een wet waarbij opkopers volgnummer, de datum van aankoop, de omschrijving van het aangekochte goed, de koopprijs en de naam en adres van de aanbieder in hun administratie moeten opnemen.  Per 1 januari 2013 komt daar in geval van kontante betaling van koper, koperkabel en koperlegeringen het nummer en type identiteitsbewijs van de koper verkoper bij.

Om te controleren of de nieuwe legitimatieplicht wordt nageleefd bij contante aankopen zal een team van de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) onaangekondigd bij metaalopkopers langs gaan. Wanneer niet voldaan wordt aan de legitimatieplicht zal de schroothandelaar een boete opgelegd krijgen.

Deze website maakt gebruik van cookies bekijk ons cookiebeleid