Actuele Oud Koper Prijzen van Nederland

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (3 Stemmen)

De koperprijs, ook wel dé barometer van de wereldeconomie, daalt fors en de S&P500 stijgt. Normaal  achtervolgt de grafiek van de S&P 500 die van de koperprijs, maar de laatste drie maanden lijken ze elkaars tegenpool te zijn. De koperprijs is neergaand en de S&P500 is opwaarts.

 sp500 koper beurs

Vorige maand deden analisten van Goldman Sachs nog de volgende uitspraak:

"Analisten verwachten over een periode van ongeveer zes maanden een stijging naar 9000 dollar per ton koper tegen 8200 dollar op dit moment."

Nu blijkt het omgekeerde waar te zijn. De prijs is fors dalende. Het gaat dus nog steeds slecht met de huizenmarkt. Uit de onderstaande grafiek, het wereldwijde aanbod van koper, blijkt ook dat de vraag naar koper nog steeds uitblijft. De warehouses hebben een record aan voorraad.

 wereldwijd aanbod koper

Naast koper was daar plotseling een ongekend verkoop in diverse andere grondstoffen. De olieprijs en de goudprijs daalden met vele procenten. Aan de verkoopgolf lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Een duidelijke indicatie van vertragende wereldwijde economische groei. Normaal zijn fors lagere grondstofkoersen toch een overduidelijk signaal voor beleggers om even een pas op de plaats te maken.

Wij zijn geen economische analisten die dieper in deze materie kunnen spitten, maar het lijkt erop dat de koperprijs de komende tijd nog fors zal dalen. We weten dat de beursprijs gekoppeld is aan de schrootprijs van koper en dat ook die prijs verder zal zakken.

Deze website maakt gebruik van cookies bekijk ons cookiebeleid